Sustainable Development Report 2022: From Crisis to Sustainable Development

The SDGs as Roadmap to 2030 and Beyond

Gisteren (2 juni) is het nieuwe Sustainable Development Report 2022 gepresenteerd. Dit rapport is opgesteld door Cambridge University onder regie van het Sustainable Development Solution Network. In dit jaarlijkse rapport staat een overzicht van hoe we als wereld presteren op de SDG´s, maar ook hoe ieder land het afzonderlijk doet. Dit laatste heet de zogenaamde SDG index.

De belangrijkste conclusies uit het rapport:
· Vrede, diplomatie en internationale samenwerking zijn fundamentele voorwaarden voor de wereld om vooruitgang te boeken met de SDG's tegen 2030 en daarna.
· Voor het tweede jaar op rij boekt de wereld geen vooruitgang meer met de SDG's.
· Er is een mondiaal plan nodig om de SDG's te financieren.
· Halverwege op weg naar 2030 lopen de beleidsinspanningen en toezeggingen ter ondersteuning van de SDG's sterk uiteen tussen de landen, ook tussen de G20-landen.
· Rijke landen genereren negatieve internationale overloopeffecten, met name door niet-duurzame consumptie; Europa onderneemt actie.
· De COVID-19-pandemie heeft gegevensverstrekkers gedwongen te innoveren en nieuwe vormen van partnerschappen op te zetten; deze moeten worden benut en opgeschaald om de effecten van de SDG's tegen 2030 en daarna te bevorderen.
 
Nederland is van de 11e plek naar de 17e plek gezakt.
 
Voor meer informatie download het rapport hier:
Sustainable Devlopment Report 2022

COPYRIGHT
EVERLAST CONSULTANCY 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram