Conferentie transformatie Duitse gemeentes naar SDG-organisatie: “Programm Verwaltung 2.030”

Gisteren een keynote speech gegeven en gediscusieerd over transformaties van gemeentes naar een SDG-organisatie tijdens een conferentie in Detmold Duitsland.

Dit in het kader van de start van het Duitse nationale programma “Verwaltung 2.030” in opdracht van het ministerie van Onderwijs en Onderzoek.
 
Het programma "Verwaltung 2.030” is bedoeld om innovatieve bestuurlijke structuren te ontwikkelen voor een integrale, agile implementatie van de SDG-agenda 2030 van de VN binnen Duitse gemeentes.

De functionaliteit hiervan wordt dmv een pilot twee jaar lang getest in de gemeente Detmold. De bevindingen vormen uiteindelijk de basis voor een duurzaamheidsstrategie gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. De pilot moet uiteindelijk tot een model leiden toepasbaar voor alle Duitse gemeentes en handvatten bieden bij de implementatie van de SDGs.
 
De start van het programma was gisteren in Detmold en werd bijgewoond door geïnteresseerden uit bestuur, wetenschap, politiek en het maatschappelijk middenveld.
Aan de hand van een presentatie van het programma, een paneldiscussie met experts en workshops over bestuurlijke besluitvorming, financiën en organisatiestructuur werd (naast mijn keynote over duurzame bestuurlijke vernieuwing adhv SDGs) een beeld gegeven van het transformatievraagstuk.

Links "Verwaltung 2.030":

https://difu.de/projekte/verwaltung-2030

https://www.lag21.de/aktuelles/details/verwaltung-2030-projekt/

COPYRIGHT
EVERLAST CONSULTANCY 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram